جمع آوری اطلاعات صفحه ۱۳ کتاب علوم تجربی چهارم ابتدایی دبستان نمک خوراکی را چگونه تهیه می کنند به زبان کودکانه در این باره اطلاعات جمع آوری کنید و به کلاس گزارش دهید از سایت نکس لود دریافت کنید.

نمک خوراکی را چگونه تهیه می کنند علوم چهارم

نمک خوراکی را چگونه تهیه میکنند

هیه نمک خوراکی در کشورهای مختلف روش‌های مختلفی می طلبد در کشورهایی که در استوا قرار دارند نمک خوراکی تهیه اش بسیار سخت می باشد زیرا هیچگونه نمکی در جزیره و یا اطراف جاهای که در استوا قرار دارند وجود ندارد نمک ها بیشتر در مناطق بیابانی و خشک دیده می‌شوند و ایران یکی از ویژگی های بسیار خوبی که دارد دریاچه ارومیه است که می‌توانند با استفاده از ظرفیت‌های کشور از این دریاچه نمک های خوراکی بسیار زیادی را استخراج کرد بنابراین نمک خوراکی در زندگی بسیار مهم می باشد و در اکثر غذاهایی که ما میخوریم فاده می‌شود برای همین باید سعی کنیم که نمک خوراکی که از دریاچه ارومیه به دست می‌آید را به کشورهای که نمک کمی دارند صادر کنیم تا شغلی برای جوانان ایرانی به دست بیاید.

نمک خوراکی چگونه تهیه میکنند

نمک خوراکی در جاهای مختلفی می‌توان یافت نمک خوراکی در دریاچه های نمکی موجود می باشد به طوری که در این دریاچه ها اگر بخواهیم نمک همان را استخراج کنیم باید با بدان دریا را تسخیر کنیم لکه باقی مانده همراه با مواد معدنی دیگر آن باقی میماند بدین صورت به راحتی می توانید نمک خوراکی را از دریاچه ها استخراج کنیم و جاهای دیگری نیز می توان این کار را انجام داد.

دریاچه ارومیه بهترین مکان برای استخراج نمک

دریاچه ارومیه یکی از پرسودترین دریاچه‌های کره زمین می باشد به طوری که دومین دریاچه شور جهان نامیده می شود در این دریاچه به طور رایگان بعد از اینکه آب تبخیر شده است مک های زیادی کنار دریاچه باقی مانده اند که می توان با جمع آوری آن نمک ها را استخراج کرده و هیچ گونه نیازی به کار دیگری نیست چون خورشید کار تبخیر کردن را به راحتی انجام می‌دهند و دیگه نیازی نداریم که آب دریاچه ارومیه را تبخیر کنیم این یکی از ساده ترین روش هایی است که می توان آن به کار برد تا نمک مورد نیاز را استخراج کرد.

نمک خوراکی چگونه تهیه میشود علوم چهارم

نمک چه ویژگی هایی در زندگی دارد

نمک موجب می شود که فشار خون بالا برود و هنگام تعریق و ملکه زیادی از بدن خارج می شود که موجب می شود لکه های سفیدی روی لباس شما بعد از ورزش کردن به مانند که آن نمک می باشد نمک کمک می‌کند که و در جریان طبیعی خود را ادامه بدهد مهمترین علت آن مان است که نمک دارای املاح و مواد معدنی بسیار زیادی است که مورد نیاز بدن می باشد.

جواب تمرین علوم چهارم نمک را چگونه استخراج کنیم

جواب تمرین علوم چهارم را می توانید از نوشته های بالا حدس بزنید و در ادامه نیز یک بخشی از تمرین را برای شما عزیزان می گذاریم تا بتوانید به راحتی به این سوال جانم که داده بلوم رسیدگی کنید استخراج نمک کار بسیار راحتی می باشد که نیازی به جستجو کردن در اینترنت وجود ندارد و با حدس زدن نیز می‌توان جواب آن را نوشت.

قبل از احداث کارخانه‌های تصفیه ی نمک، نمک خوراکی در کارگاه‌های سنتی به این شکل تولید می ‌شد که به سنگ نمک استخراج شده از معدن، پس از آسیاب شدن و سرند کردن، یُد اضافه گشته و در کیسه‌های نایلونی زرد رنگ روانه ی بازار مصرف می ‌شد.

این نوع نمک، به علت آنکه هیچ گونه عمل تصفیه ‌ای روی آن انجام نمی ‌گیرد، غیر استاندارد بوده و مصرف خوراکی آن در درازمدت عوارض نامطلوبی ایجاد می ‌نماید و بایستی از مصرف آن جدا خودداری شود.

جواب بچه ها در نظرات پایین سایت

پریچهر : نمک خوراکی در زبان عامیانه ، به دو صورت تهیه میشود ؛ اولین راه ، تبدیل سنگ نمک به سنگ خوراکی است ( در این روش مهندسان در زمان بهره برداری از معدن های نفت و آب به سنگ نمک هایی برخورد میکنند که با کاوش در آن ها ، امکان تبدیل آن به سنگ نمک را بررسی میکنند ). مرحله دوم ، تبدیل آب نمک به نمک خوراکی میباشد ( با فریز کردن آب نمک و تبدیل آن به سنگ های نمکی و تکه تکه کردن آن ، می توان به نمک خوراکی دست پیدا کرد ).

نرجس : قبل از احداث كارخانه‌هاي تصفيه ي نمک ، نمک خوراكي در كارگاه‌هاي سنتي به اين شكل توليد مي ‌شد كه به سنگ نمک استخراج شده از معدن، پس از آسياب شدن و سرند كردن، يُد اضافه گشته و در كيسه‌هاي نايلوني زرد رنگ روانه ي بازار مصرف مي ‌شد.
اين نوع نمک ، به علت آنكه هيچ گونه عمل تصفيه ‌اي روي آن انجام نمي ‌گيرد، غير استاندارد بوده و مصرف خوراكي آن در درازمدت عوارض نامطلوبي ايجاد مي ‌نمايد و بايستي از مصرف آن جدا خودداري شود.

روش مكانيزه ي تصفيه نمک
روش توليد در كارخانه‌هاي تصفيه ي نمک شامل مراحل زير است:
1- آسياب كردن سنگ نمک (يا استفاده ي مستقيم از نمک تبخيري) و انحلال آن در آب خالص و تهيه ي محلول اشباع آب ‌نمك.
2- اضافه كردن مواد شيميايي براي رسوب كامل كلسيم و منيزيم و خارج نمودن مواد نامحلول.
3- عبور محلول آب نمک از فيلترهاي شني براي حذف ذرات ريزتر از 30ميكرون.
4- تبخير محلول اشباع نمک و توليد بلورهاي (كريستال‌ها) خالص نمک و جداسازي آنها توسط سانتريفوژ.
5- شست ‌وشوي نهايي بلورهاي نمک در سانتريفوژ و اضافه كردن يُد به آن.
6- خشك كردن كريستال‌هاي نمک در خشك كن با استفاده از هواي گرم و انتقال نمک به سيلوهاي ذخيره.
7- بسته ‌بندي نمک با دستگاه‌هاي تمام اتوماتيك.
همان‌گونه كه ديده مي ‌شود در اين روش علاوه بر افزايش ميزان خلوص تا حداقل 5/99 درصد، تمام ناخالصي‌هاي محلول و نامحلول نمک حذف مي شوند و نيز به علت دماي بالاي مورد استفاده، آلودگي‌هاي ميكروبي(كه در صنايع غذايي از اهميت بالايي برخوردار است) از بين مي ‌روند.

ید دار کردن نمک
بسیاری از مواد غذایی به طور معمول در رژیم غذایی مردم کشورمان کم است. یُد از جمله ی این مواد است که هرچند بدن به مقدار زیاد آن احتیاج ندارد، اما کمبود آن هم مشکلات زیادی را به دنبال دارد. اختلالات ناشی از کمبود یُد، بیش از یک میلیارد نفر از مردم جهان و از جمله ایران را در معرض خطر قرار داده است. بررسی های به عمل آمده نشان می دهد که نمک، ایده آل ترین وسیله برای افزایش یُد است، زیرا تنها ماده ی غذایی است که در دسترس عموم مردم است و در بیشتر جوامع روستایی ممکن است تنها کالایی باشد که از خارج به آنها می رسد. روش های افزایش یُد به نمک ساده و قابل اجراست، به خصوص وقتی نمک برای مصرف تصفیه می شود، یُد افزایی تاثیر بسیار ناچیزی در قیمت آن خواهد داشت. برای اضافه کردن یُد به نمک از ترکیبات یُدور یا یُدات پتاسیم و به میزان 30 تا 50 گاما (میلی گرم در کیلوگرم) استفاده می شود. اضافه کردن یُد به نمک تاثیر بسیار زیادی در ریشه کنی بیماری گواتر در بین مردم ایران داشته است.

فاطمه : سنگ نمک همان نمک بلورین است که به نام نمک طعام نیز شناخته می شود و این نوع نمک خوراکی از طریق تبخیر آب اقیانوس های جهان در میلیون ها سال قبل بوده است.
نمکی که امروزه با بسته بندی های معمول مصرف می شود دارای مقدار یدی است که نیاز بدن را تامین کند.
بهترین راه برای تهیه نمک استفاده از آب نمک غلیظ است بهترین منبع و برای این نوع نمک، کف دریا و اقیانوس است و همچنین دریاچه های نمکی مرده نیز از بهترین منابع آب نمک محسوب می شوند.
سنگ نمک نیز ممکن است به صورت نسبتاً خالص یافت شود، ولی احتمال اینکه در ناخالصی سنگی مانند سنگ رست و سنگ چینی هم حاوی مقادیر گوناگونی از این مواد باشد، وجود دارد. در هر صورت، همیشه افزودنی های ترکیب شده در نمک خوراکی وجود دارند. غالباً، به منظور افزودن مقدار اندکی ید به رژیم غذایی، مقداری از این عنصر را به نمک خوراکی تزریق می‌کنند. اضافه کردن ید به نمک خوراکی برای جلوگیری از بیماری گواتر بسیار موثر است و به درمان یکی از بیماریهای غده تیروئید کمک می‌کند.
نمک ها بیشتر در مناطق بیابانی و خشک دیده می‌شوند و نمک خوراکی به زبان ساده به 2 صورت تولید می شود که یکی فرآیند تبدیل سنگ نمک به نمک خوراکی است و دیگری فرآیند تبدیل آب نمک به نمک خوراکی است.

امیر علی : راه‌های اصلی به دست آوردن نمک به شرح زیرند
استخراج محلول در استخراج محلول روی منابع نمک چاه کنده شده و آب تازه به آنها اضافه می‌شود تا نمک را در خود حل کند. سپس محلول آب و نمک را به بیرون کشیده و برای تبخیر به کارخانه‌های مخصوص منتقل می‌شود
تبخیر خورشیدی : این روش ساده ‌تر و سنتی‌ تر به دست آوردن نمک است. کافی است که وظیفه‌ی تبخیر را به عهده‌ی خورشید و باد بگذارید و از نمک باقی مانده استفاده کنید. اما از این روش سالی یکبار که نمک به غلظت خاصی برسد و در آب و هواهای به خصوص (دمای بالا و بارش کم، مانند مناطق مدیترانه‌ای) استفاده می‌شود
استخراج عمیق محوری نمک را مانند هر ماده‌ی معدنی دیگر از معدن استخراج می‌کنند. معدن‌های نمک در زیر لایه‌های قدیمی کف دریا وجود دارد و می‌توان آن را استخراج و پردازش کرد
روش دستی در برخی جا هابه قدری در کف دریا و یا دریاچه نمک وجود دارد که می‌توان آن را به صورت دستی استخراج کرد امیر علی.

هادی : نمک خوراکی ابتدا از معدن ها استخراج شده بعد به کارخانه ی تصفییه ی نمک برده بعد به بازار رفته بعد به دسته مصرف کنندگان میرسد بعد به غذای خیلی خوب تبدیل میشود.

ستاره صفدری : نمک ها از دریاچه ها استخراج می شود و به دست مردم می رسد و از آن به صورت عادی استفاده میشود.

محسن : استخراج محلول در استخراج محلول روی منابع نمک چاه کنده شده و آب تازه به آنها اضافه می شود تا نمک را در خود حل کند. سپس محلول آب و نمک را به بیرون کشیده و برای تبخیر به کارخانه های مخصوص منتقل می شود. تبخیر خورشیدی : این روش ساده تر و سنتی تر به دست آوردن نمک است. کافی است که وظیفه ی تبخیر را به عهده ی خورشید و باد بگذارید و از نمک باقی مانده استفاده کنید. اما از این روش سالی یکبار که نمک به غلظت خاصی برسد و در آب و هواهای به خصوص (دمای بالا و بارش کم، مانند مناطق مدیترانه ای) استفاده می شود استخراج عمیق محوری نمک را مانند هر ماده ی معدنی دیگر از معدن استخراج می کنند. معدن های نمک در زیر لایه های قدیمی کف دریا وجود دارد و می توان آن را استخراج و پردازش کرد روش دستی در برخی جا هابه قدری در کف دریا و یا دریاچه نمک وجود دارد که می توان آن را به صورت دستی استخراج کرد.

نویسنده : تهیه نمک خوراکی در کشورهای مختلف روش‌های مختلفی می طلبد در کشورهایی که در استوا قرار دارند نمک خوراکی تهیه اش بسیار سخت می باشد زیرا هیچگونه نمکی در جزیره و یا اطراف جاهای که در استوا قرار دارند وجود ندارد نمک ها بیشتر در مناطق بیابانی و خشک دیده می‌شوند و ایران یکی از ویژگی های بسیار خوبی که دارد دریاچه ارومیه است که می‌توانند با استفاده از ظرفیت‌های کشور از این دریاچه نمک های خوراکی بسیار زیادی را استخراج کرد بنابراین نمک خوراکی در زندگی بسیار مهم می باشد و در اکثر غذاهایی که ما میخوریم فاده می‌شود برای همین باید سعی کنیم که نمک خوراکی که از دریاچه ارومیه به دست می‌آید را به کشورهای که نمک کمی دارند صادر کنیم تا شغلی برای جوانان ایرانی به دست بیاید.

نویسنده : نمک ها بیشتر در جاهای بیابانی ها هستند که مثل دریاچه نمک شیراز یا دریاچه ارومیه. نمک هادر جزیره ها جاهای که در استوا قرار قرار دارد وجود ندارد و در کشور هایی که در آنجا نمک کم است کشور ما از دریاچه ارومیه به آن ها می دهند.

هستی : سنگ نمک را و ذرات شن از آن جدا میشود و محلول اب ونمک را با حرارت بخار میکند و نمک در ته ظرف باقی میماند.