معرفی مختصر منطقه شمال غرب استان های کردستان و آذربایجان غربی صفحه 48 آمادگی دفاعی دهم
جواب فعالیت صفحه ۴۸ کتاب آمادگی دفاعی پایه دهم معرفی مختصر منطقه شمال غرب استان های کردستان و آذربایجان غربی از سایت نکس لود دریافت کنید.
جواب بچه ها در نظرات پایین سایت
مهدی : 1- یادمان مرصاد
تنگه چهارزبر در 35 کيلومتري غرب کرمانشاه و در جاده اصلی کرمانشاه – اسلام آباد معروف به راه کربلا قرار دارد، این تنگه، دروازهاي اصلی ورود به شهرکرمانشاه از سمت غرب ميباشد که جاده ترانزيتي کرمانشاه – خسروي، از اين تنگه ميگذرد. در سوم مرداد 1367 نيروهاي سازمان مجاهدين (منافقين) با پشتیبانی ارتش بعث عراق، پس از عبور از مرزهاي جمهوري اسلامي ايران در محور قصرشيرين-سرپل ذهاب، بدون درگيري جدي تا اسلام آباد پيشروي کردند. و سپس به طرف کرمانشاه ادامه حرکت دادند. در شرق تنگه چهارزبر رزمندگان اسلام راه را بر آنان مسدود ساخته و درگيري را آغاز نمودند. به اين ترتيب عمليات مرصاد در تاريخ 5 مرداد 1367 آغاز گرديد. با حملات نيروهاي خودي، نيروهاي منافقين که به آن نقطه دست يافته بودند به هلاکت رسيده يا تار و مار شدند. در تنگه چهارزبر بنايي به يادبود عمليات مرصاد احداث گرديده است، نمای بیرونی یادمان حالتی گنبدی شکل مانند مسجد و داخل آن به صورت یک موزه ساخته شده است که مزار 5 شهید گمنام در این یادمان زیارتگاه عاشقان است.
2- موزه و مرکز فرهنگی دفاع مقدس کرمانشاه
این موزه در پشت پارك شيرين در خیابان امیرکبیر واقع است که ادوات مختلف جنگی و تصاویر و آثار شهدا در آن به معرض دید علاقمندان گذاشته شده؛ اين مركز در دوران دفاع مقدس، پناهگاه مردم بيدفاع در برابر حملات هواييدشمن بوده كه در 26 اسفندماه 1366، مورد هدف هواپیماهای دشمن قرار گرفت و عدهاي از مردم شهر به شهادت رسيدند. اين مركز، با داشتن غرفههاي مختلف و كتابخانهيتخصصي، اولين مركز فرهنگي دفاع مقدس در غرب كشور میباشد.
3- یادمان شهید شیرودی
این روستا در شمال غربی شهر سرپل ذهاب قرار دارد محل شهادت علی اکبر شیرودی یکی از خلبانان دلاور هوانیروز است، شهید شیرودی در دوران مبارزات انقلاب اعلامیههای آیت الله خمینی را در کرمانشاه پخش میکرد و در آستانه پیروزی انقلاب همراه با حجت الاسلام آل طاهر مسئولیت حفاظت از کرمانشاه به خصوص رادیو و تلویزیون و ادارات مهم دولتی را بر عهده گرفت. در غائله کردستان داوطلبانه به این منطقه شتافت و در مقابل گروههای ضد انقلاب به مبارزه پرداخت. در همین دوره و در سن ۲۴ سالگی به عنوان فرمانده خلبانان هوانیروز انتخاب شد. شیرودی در حماسه پاوه نیز نقش تعیین کنندهای در آزادسازی شهر پاوه ایفا کرد. وی به دلیل لیاقت و شجاعت ظرف هفت ماه از درجه ستوانیاری به درجه سروانی ارتقاء یافت. آخرین عملیات پروازی خلبان شیرودی در بازی دراز صورت گرفت. در تاریخ 8 اردیبهشت ۱۳۶۰، در حالی که مشغول دفاع از منطقه بود، در اثر اصابت گلوله تانک به بالگرد حامل وی به شهادت رسید، و پیکر مطهرشان در زادگاهشان تنکابن به خاک سپرده شد.