جواب اطلاعات جمع آوری کنید صفحه ۴۲ کتاب علوم تجربی هشتم درباره عوامل موثر بر پوکی استخوان و منابع غذایی دارای کلسیم و فسفر تحقیق از سایت نکس لود دریافت کنید.

اطلاعات جمع آوری کنید علوم هشتم

جواب بچه ها در نظرات پایین سایت

مهدی : شیر و پنیر (لبنیات) گوشت دارای کلسیم و زرده تخم مرغ – آب گوشت – شیرو پنیر دارای فسفر هستند. کم شدن ذخیره کلسیم وفسفر در استخوان وورزش نکردن – کم شدن پروتئین استخوان باعث ضعیف و پر حفره وسبک شدن آن می شوند و به راحتی استخوان می شکند عوامل موثر بر آن: جنسیت – ارث – استفاده از سیگار – کمبود ویتامین D – در مادران باردار وشیرده – افراد سالخورده.

نویسنده : درصورتی که در فردی استحکام استخوان یا تراکم آن کاهش یابد،به پوکی استخوان مبتلا شده است.
در پوکی استخوان میزان کلسیم استخوان کاهش یافته در بافت اسفنجی حفرات(حفره های)بزرگ تر ایجاد شده و در بافت متراکم ضخامت لایه های استخوانی کاهش می یابد.
این ضایعه در هر سنی ممکن است بروز کند ولی بیشتر در افرادی که تغذیۀ کاملی ندارند دیده می شود.
زنان باردار و افراد کهنسال که کلسیم مورد نیاز بدنشان تامین نشده باشد در خطر این بیماری هستند.
کلسیم بیشتر در مواد لبنی مثل شیر،ماست،کشک و … وجود دارد و با مصرف آنها به اندازۀ کافی نیاز بدن بر طرف می شود.
ولی مواد غذایی زیر نیز کلسیم کافی دارد:
سبزیجات مثل اسفناج و کلم پیچ،غذا های دریایی مثل ماهی ساردین و قزل آلا،حبوبات مثل لوبیا چیتی و چشم بلبلی،میوه ها مثل پرتقال و چغاله بادام.