نقاط قوت و ضعف تولید انرژی الکتریکی از طریق نیروگاه های هسته ای صفحه 76 علوم تجربی هفتم

امیر

خیلی بزرگ بود نتوانستم بنویسم

هیچ

خیلی خوب بود کمک زیادی کردممنونم❤

الینا

میشه لطفا کوته بنوسید ……دست آدم درد میگیره خوب …..در کل خوب بود …….

Kamran Hoseini

مزایا و نقطه قوت انرژی الکتریکی از طریق نیروگاه های هسته ای

1- انرژی بسیار زیادی در سوخت هسته ای ذخیره شده است و در آن وجود دارد.

2- موجب آلودگی هوا و درنتیجه موجب آلودگی محیط زیست نمی شود.

3- از مصرف بی رویه و از بین رفتن سوخت های فسیلی جلوگیری می کند.

معایب و نقطه ضعف انرژی الکتریکی از طریق نیروگاه های هسته ای

1- سبب تولید اشعه های خطرناک در محیط مثل اشعه رادیواکتیو می شود.

2– هزینه بردار بوده و نیازمند تجهیزات و وسایل گران قیمت می باشد.

3- تولید زباله های هسته ای برای تبدیل به انرژی های دیگر مراحل پیچیده و سختی دارد.

4- محدود هستند و پس از مدتی تمام می شوند.

5- در فرایند تولید انرژی الکتریکی از طریق نیروگاه های هسته ای بخش قابل توجهی از انرژی تلف می‌شود

تحقیق درباره نیروگاه های هسته ای

نیروگاه هسته ای به تاسیساتی صنعتی و نیروگاهی می گویند که بر پایه فناوری هسته ای و با کنترل فرایند شکافت هسته ای، از گرمای آزاد شده آن اقدام به تولید انرژی الکتریکی می کند. کنترل انرژی هسته ای با حفظ تعادل در فرایند شکافت هسته ای همراه است که با استفاده از گرمای تولیدی برای تولید بخار آب (مانند بیشتر نیروگاه های گرمایی) اقدام به چرخاندن توربین های بخار و به دنبال آن ژنراتورها می کند.

چرخه سوخت هسته ای نقاط قوت و ضعف تولید انرژی الکتریکی

شکافت هسته ای صورت گرفته در یک رآکتور فقط بخشی از یک چرخه هسته ای است. این چرخه از معادن شروع می شود. اورانیوم استخراج شده از معدن معمولا فرمی پایدار و فشرده مانند کیک زرد دارد. این اورانیوم معدنی به تأسیسات فرآوری فرستاده می شود و در آنجا کیک زرد به هگزافلوراید اورانیوم (که پس از غنی سازی به عنوان سوخت رآکتورها مورد استفاده قرار می گیرد) تبدیل می‌گردد. پس از گذشت عمر اورانیوم، آن را به حوضچه سوخت مصرف شده می برند. اورانیوم باید حداقل 5 سال در این حوضچه ها باقی بماند تا ایزوتوپهای به وجود آمده در اثر شکافت هسته ای از آن جدا شوند. پس از گذشت این زمان اورانیوم را در بشکه های خشک انبار می کنند یا اینکه دوباره آن را به چرخه سوخت باز می گردانند.

تحقیق درباره انرژی هسته ای

انرژی اتمی یا انرژی هسته ای عبارت است از استفاده فرایندهای هسته ای حرارت زا برای ایجاد گرما و الکتریسیته ی مفید. این واژه شامل شکافت هسته ای، پرتوزایی و همجوشی هسته ای می باشد. امروزه، شکافت هسته ای عناصر دسته آکتینیدها در جدول تناوبی اکثریت قریب به اتفاق انرژی هسته ای مورد نیاز بشر را با استفاده از فرایندهای پرتوزایی تولید می کند، که در درجه اول به شکل انرژی زمین گرمایی و مولد گرما-الکتریکی ایزوتوپی نیاز انسان را برطرف می سازد.

زباله های هسته ای

در هر هشت مگاوات ساعت، انرژی الکتریکی تولید شده در نیروگاه هسته ای 30 گرم زباله رادیو اکتیوی به وجود می آید. اگر چه مقدار آن بسیار کم است اما بسیار ماده خطرناکی است! و دفع آن نیز به شیوه صحیح و درست به مراتب از سوخت های دیگر پر هزینه تر می باشد.

محمد علی

عالی بود باعث شد تا نمره ی 20 رو بگیرم😙😙😙

جواب صفحه ۷۶ کتاب علوم تجربی پایه هفتم به کمک اعضای گروه خود در خصوص نقاط قوت و ضعف تولید انرژی الکتریکی از طریق نیروگاه های هسته ای تحقیق کنید و نتیجه را در کلاس درس به بحث بگذارید از سایت نکس لود دریافت کنید.

تولید انرژی الکتریکی نیروگاه های هسته ای

نقاط ضعف و قوت تولید انرژی الکتریکی چیست

امروز در سایت در خدمت شما عزیزان هستیم با جواب دادن به پرسش نقاط قوت و ضعف تولید انرژی الکتریکی از طریق نیروگاه های هسته ای امروز در این پست آن را بررسی خواهیم کرد. افراد بسیار زیادی در این حوزه مشغول فعالیت هستند و با یکدیگر و با همکاری همدیگر در تولید انرژی از طریق نیروگاه های هسته‌ای به کشور برق رسانی می کنند. برخلاف سال‌های گذشته تولید علم در ایران بسیار کاهش یافته است و دیگر شاهد شکوفایی علم و استعداد ها نمی باشیم. پس از تحقیقات زیادی که در اینترنت درباره نقاط ضعف و قوت تولید انرژی از طریق نیروگاه های هسته ای صورت دادیم نتوانستیم جواب کامل برای شما پیدا کنیم. به زودی آن را پیدا خواهیم کرد و در همین پست منتشر خواهیم کرد و لینک دانلود را در پایین خواهیم گذاشت.

مزایای سوخت های هسته ای

با مقدار کمی از سوخت های هسته ای می توان انرژی بسیار زیادی به دست آورد
سوخت های هسته‌ای گازهای آلوده کننده محیط زیست تولید نمی‌کنند

معایب سوخت های هسته ای

منابع این سوخت ها محدود است و پس از مدتی تمام می شود
فرایند آماده سازی این سوختها کاری مشکل و پیچیده است
در فرایند تولید انرژی الکتریکی از طریق نیروگاه های هسته ای بخش قابل توجهی از انرژی تلف می‌شود
سوخت های هسته ای پرتوزا و خطرناک هستند
ایمنی و حفاظت از راکتورهای هسته ای کاری حساس و بسیار پر هزینه است

تحقیق نقاط قوت و ضعف تولید انرژی الکتریکی از طریق نیروگاه های هسته ای

انرژی هسته‌ای واژه‌ای است که در سال‌های اخیر بسیار درباره‌ی آن شنیده‌ایم، چراکه استفاده از آن برای تولید انرژی الکتریکی به یکی از چالش‌های کشورمان تبدیل شده است. اما به واقع در نیروگاه‌های هسته‌ای و داخل راکتور چه فرآیندی برای تبدیل انرژی هسته‌ای به انرژی الکتریکی روی می‌دهد؟

فرآیند تولید انرژی الکتریکی از انرژی هسته‌ای چرخه‌ی بسیار بلندبالایی دارد. اما آخرین مرحله از تولید انرژی که در نیروگاه هسته‌ای انجام می‌شود، تفاوت چندانی با نیروگاهی که در آن سوخت مورد استفاده زغال سنگ یا سوخت‌های فسیلی است، ندارد. تفاوت کلی سوخت هسته‌ای با سایر سوخت‌های مورد استفاده در نیروگاه‌ها که شامل انواع فسیلی است، در محدودیت این منابع سوختی است. البته باید به تفاوت آلودگی‌ها و شدت گازهای گلخانه‌ای منتشر شده نیز اشاره کرد.

همانطور که اشاره کردیم، فرآیند تولید سوخت هسته‌ای توسط اورانیوم با روش تولید انرژی الکتریکی توسط سایر سوخت‌های فسیلی تفاوت چندانی ندارد. برای تولید انرژی از یک منبع، باید مقداری انرژی به آن وارد کنیم تا ماده‌ی مورد نظر انرژی خود را به شکل بزرگ‌تر آزاد کند. برای مثال در زمان استفاده از زغال سنگ، این ماده در معرض انرژی حرارتی قرار گرفته و پس از شعله‌‌ور شدن انرژی آن آزاد می‌شود که از این انرژی برای بخار کردن آب و چرخاندن توربین‌ها استفاده می‌شود. تفاوت در منابع انرژی مورد استفاده برای تولید انرژی الکتریکی در میزان انرژی آزاد شده است. انرژی آزاد شده توسط سوخت هسته‌ای بسیار بیشتر بوده و می‌تواند مقدار بسیار بیشتری انرژی الکتریکی را تولید کند. برای آزاد کردن انرژی اورانیوم کافی است با فراهم کردن شرایط مورد نظر، امکان شکافت هسته‌ای را ایجاد کرد تا از این طریق انرژی آزاد شده را برای ایجاد بخار آب و چرخاندن توربین‌ها مورد استفاده قرار داد.

در صورتی که بخواهیم میزان انرژی الکتریکی تامین شده با استفاده از زغال سنگ و انرژی اتمی را با یکدیگر مقایسه کنیم، باید بدانیم که انرژی تولید شده توسط چند کیلوگرم اورانیومی که درون راکتور هسته‌ای قرار خواهد گرفت با چند تن زغال سنگ برابری می‌کند. علاوه بر نیاز به حجم بالایی از زغال سنگ برای تولید مقدار برابری از انرژی الکتریکی از طریق انجام فرآیند هسته‌ای، سوخت‌های فسیلی چون زغال سنگ آلودگی بسیاری ایجاد کرده و بر حجم گازهای گلخانه‌ای اضافه می‌کنند. برای درک این موضوع که چگونه این میزان از انرژی در حجم بسیار کوچکی جمع شده، باید سفری در تاریخ داشته و به روزهای اول حیات روی کره‌ی زمین برویم.

در روزهای اول حیات زمین، این کره حال و روز دیگری داشت و ازاین رو المان‌هایی که این کره‌ی خاکی را تشکیل داده بودند، به تازگی در اثر انواع ابرنواخترها به وجود آمده بودند. با توجه به جوان بودن، کره‌ی زمین از وجود ایزوتوپ‌های رادیو اکتیو متعددی بهره‌مند بود. با توجه به اینکه شمار بسیار زیادی از اتم‌ها در آن دوران در وضعیت ناپایدار بودند، از این‌رو تشعشعات بسیاری از اتم‌ها ساطع می‌شد. پس از آنکه هر اتم به اندازه‌ای انرژی آزاد می‌کرد به حالت پایدار می‌رسید.به این فرآیند که طی آن اتم‌ها انرژی خود را آزاد می‌کنند تا به حالت پایدار برسند، تجزیه‌ی رادیو اکتیو اطلاق می‌شود. با گذشت زمان ایزوتوپ‌های پایدار کمتری اقدام به انتشار تشعشعات هسته‌ای می‌کنند و در نتیجه‌ی تجزیه‌ی اتمی با سرعت بیشتری انجام می‌شود. پس از تولد زمین، بسیاری از ایزوتوپ‌ها به سمت نمونه‌هایی سنگین‌تر و کم‌انرژی‌تر سوق پیدا کرده‌اند تا آنکه مواد مختلف به وضعیت امروزی خود رسیدند.

شکافت هسته‌ای نیازمند بهره‌گیری از اتم‌هایی با سطح انرژی بالا است تا به راحتی در فرآیند شکافت شرکت کنند

با توجه به اینکه اغلب اتم‌ها به وفور از نوع ایزوتوپ‌های پایدار هستند، از این رو شکافت هسته‌ای بسیار سخت بوده و شکستن اتم‌ها در فرآیندی که با نام فیسیون شناخته می شود، بسیار مشکل است. چاره‌ی شکافت اتم‌ها و دریافت میزان عظیمی از انرژی حاصل از این فرایند، استفاده از موادی است که اتم‌های آن‌ها دارای انرژی زیادی بوده و سطح انرژی بالایی برای شکافته شدن دارند. این روزها اورانیوم به عنوان سوخت اصلی در راکتورهای هسته‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد، البته این ماده نیز دارای ایزوتوپ‌های مختلفی است که شماری قابلیت شکافت بالاتری دارند، از این‌رو برای بالا بردن خلوص ایزوتوپی از اورانیوم که می‌توان آن را با صرف انرژی پایین‌تری وارد فرآیند شکافت کرد، بحث غنی سازی اورانیوم پیش می‌آید.

سانتریفیوژها و چگونگی خالص سازی اتم ها

سانتریفیوژها اتم‌های اورانیوم را با بهره‌گیری از ایجاد نیروی گریز از مرکز از هم جدا می‌کنند طی فرآیند غنی سازی اورانیوم، درصد ایزوتوپی از این ماده که می‌توان آن را به راحتی وارد فرآیند شکافت کرد، افزایش پیدا می‌کند. غنی سازی اورانیوم با بهره‌گیری از وزن ایزوتوپ‌ها و استفاده از ابزار‌هایی با نام سانتریفیوژ صورت می‌پذیرد. سانتریفیوژها اتم‌های اورانیوم را با بهره‌گیری از ایجاد نیروی گریز از مرکز از هم جدا می‌کنند. همانطور که اشاره کردیم، فرآیند جداسازی از فاکتوری چون وزن و چگالی اتم‌ها استفاده می‌کند تا با جدا کردن ایوزتوپ‌های مختلف، درصد ایزوتوپ‌های مورد نیاز برای وارد شدن در چرخه‌ی شکافت افزایش یابد. خلوص مورد نیاز برای اینکه بتوان اورانیوم را در راکتور اتمی مورد استفاده قرار داد، ۳ تا ۵ درصد است. در دورانی که زمین دوران اولیه حیات خود را پشت سر می‌گذاشت، میزان ایزوتوپ‌های ناپایداری از مواد که قادر به وارد شدن به چرخه‌ی شکافت بودند، بسیار بالاتر بود.

پس از آنکه اورانیوم به درصد خلوص ایده‌آل برای وارد شدن به چرخه‌ی شکافت رسید، می‌توان این فرآیند را درون راکتور هسته‌ای آغاز کرد تا بتوان از انرژی آزاد شده به منظور تامین نیروی برق استفاده کرد. این بخش از چرخه‌ی تولید انرژی آسان‌ترین بخش در فرآیند تولید انرژی از این طریق است. شکافت هسته‌ای تشعشعات بسیاری را به همراه دارد که البته در کنار آن انرژی بسیاری بالایی نیز آزاد می‌شود که همین فاکتور دلیل اصلی استفاده از انرژی هسته‌ای است. برای آغاز چرخه‌ی شکافت هسته‌ای کافی است تا یک نوترون در کنار اتم‌های اورانیوم با خلوص مشخص شده قرار گیرد؛ در این حالت شاهد آغاز شکافت هسته‌های اورانیوم خواهیم بود که در نتیجه‌ی آن انواع تشعشعات هسته‌ای، انرژی و نوترون‌های بیشتر آزاد می‌شوند که همین آزاد شدن نوترون‌ها باعث تسریع فرایند شکافت هسته‌ای می‌شود.

دانشمندان استفاده از راکتورهای آب سبک و آب سنگین را برای کنترل فرآیند شکافت با نوترون پیشنهاد می‌دهند اما مساله‌ای که در این مرحله پیش می‌آید، نحوه‌ی کنترل نوترون‌های آزاد شده به منظور انجام فرآیند شکافت بصورت ادامه دار است. دو راهکار برای کنترل سرعت نوترون‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد که شامل استفاده از راکتورهای آب سنگین و آب سبک است. در صورتی که سرعت پخش شدن نوترون‌ها در راکتور بسیار افزایش پیدا کند، نمی‌توان فرآیند شکافت و در نتیجه دریافت انرژی را به درستی انجام داد. در راکتورهای آب سبک، از آب معمولی برای خنک کردن راکتور و همچنین جذب نوترون‌های حرارتی استفاده می‌شود. این راکتورها را باید با استفاده از اورانیومی که تا خلوص ۳ تا ۵ درصد غنی سازی شده، تغدیه کرد.

در مورد راکتورهای آب سنگین، وضعیت تا حدودی متفاوت است. در این راکتورها به جای استفاده از آب معمولی، از آب سنگین که هزینه‌ی تولید بالایی نیز دارد، استفاده می‌شود. در آب سنگین از ایزوتوپ‌های سنگین‌تر هیدروژن استفاده می‌شود که همین امر باعث جذب مقدار بیشتری از نوترون‌های آزاد شده می‌شود. استفاده از آب سنگین این امکان را در اختیار متخصصان قرار می‌دهد تا راکتور را با اورانیومی که غنی سازی نشده، وارد چرخه‌ی شکافت و در نتیجه تولید انرژی کنند. با توجه به اینکه در راکتور آب سنگین خبری از غنی سازی اورانیوم نیست، از این‌رو هزینه‌ی تولید آب سنگین نیز چندان زیاد به نظر نمی‌رسد.

در هر دو حالت از آب برای خنک کردن راکتور استفاده می‌شود، بطوریکه آب با جذب نوترون‌ها و همچنین انرژی تولید شده تبدیل به بخار شده و این بخار با فشار پره‌های توربین قرار گرفته در مسیر را حرکت می‌دهد که نتیجه‌ی آن تولید انرژی الکتریکی است.

البته شمار دیگری از راکتورها نیز طراحی شده‌اند که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به راکتورهای نمک گداخته اشاره کرد. در این راکتورها از نمک گداخته برای خنک کردن سیستم استفاده می‌شود که این موضوع امکان فعالیت در دمای بالای عملیاتی را بدون افزایش فشار سیستم ممکن می‌کند. بسیاری ار کارشناسان، استفاده از توریم را به عنوان سوخت هسته‌ای پیشنهاد می‌دهند. توریم در مقایسه با اورانیوم یا پلوتونیوم زباله‌ی هسته‌ای کمتری را تولید می‌کند. همانطور که می‌دانید زباله‌های هسته‌ای خود خطر بسیار بالایی دارند.

در طول سالیان اخیر تدابیر امنیتی ویژه‌ای برای کنترل فرایند سوخت هسته‌ای به نیروگاه‌های اتمی اضافه شده و مورد استفاده قرار گرفته است. این تدابیر شامل پیش‌بینی ایجاد زیرساخت‌های پشتیبانی از راکتورهای هسته‌ای در لحظات بحرانی است. برای مثال می‌توان به نیروگاه فوکوشیما اشاره کرد که طی نفوذ آب براثر سونامی به ارتفاع ۱۵ متر، ژنراتورهای دیزلی آن از کار افتاده و دراثر عدم پمپاژ آب، راکتور‌های فعال در این نیروگاه با افزایش بیش از حد دما دچار حادثه شدند. در حال حاضر بسیاری از راکتورهای مورد استفاده دارای کلیدی با نام ایست هستند که در صورت ایجاد بحران وارد عمل شده و سوخت هسته‌ای از طریق فعال شدن این کلید از راکتور خارج می‌شود.

تنها خطری که یک نیروگاه هسته‌ای را تهدید می‌کند، عدم مدیریت و کنترل فرآیند شکافت هسته‌ای درون راکتور است. در صورتی که این فرآیند از کنترل خارج شده و نتوان شکافت هسته‌ای را در راکتور کنترل و مدیریت کرد، دما با سرعت بالایی افزایش یافته و نهایتا شاهد سرنوشتی شبیه به نیروگاه فوکوشیمای ژاپن خواهیم بود. بحران هسته‌ای ابعاد خطرناک بسیار گسترده‌ای دارد که بشر تاکنون دو بار شاهد آن بوده است. گسترده‌ترین حادثه‌ی روی داده در نیروگاه‌های اتمی، مربوط به نیروگاه چرنوبیل در زمان جنگ سرد است که شکافت هسته‌ای به بیرون از راکتور منتقل شد و انفجار عظیم منطقه‌ی بزرگی را آلوده کرد. اما در فوکوشیما بخش بزرگی از شکافت هسته‌ای در داخل راکتور آسیب دیده انجام شد و اثرات زیانبار چندان گسترده‌ای متوجه محیط اطراف نشد.

با در نظر گرفتن خطرات ناشی از نیروگاه‌های هسته‌ای، شماری از کارشناسان و متخصصان در حوزه‌ی انرژی، استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر را پیشنهاد می‌دهند. ژاپنی‌ها نیز پس از زلزله‌ی بزرگی که منجر به انفجار نیروگاه اتمی فوکوشیما شد، بیش از پیش به این حوزه علاقمند شده‌اند. شماری از کشورهای اسکاندیناوی این روزها بخش بزرگی از انرژی مورد نیاز خود را باید از طریق توربین‌ها تامین کنند.

جواب بچه ها در نظرات پایین سایت

مهدی : الف) از مزایای آن: انرژی بسیار زیادی در سوخت هسته ای ذخیره شده است هوا را آلوده نمی کند و موجب کاهش مصرف سوختهای فسیلی می شود. از معایب آن: خطر آلودگی محیط به وسیله مواد رادیو اکتیو نیاز به تجهیزات بسیار مدرن و گران قیمت تولید زباله های هسته ای برای تبدیل به انرژی های دیگر مراحل پیچیده و سختی دارد.

علی : فقط یه بخش کوچکی رو به سوال اصلی اختصاص داده بود بقیش بحث تخصصی تر بود.
منتظر شما هستیم …

میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
Kamran Hoseini 3 سال قبل
1

کامران حسینی خدمتگزار مردم

Kamran Hoseini 3 سال قبل
6

مزایا و نقطه قوت انرژی الکتریکی از طریق نیروگاه های هسته ای

1- انرژی بسیار زیادی در سوخت هسته ای ذخیره شده است و در آن وجود دارد.

2- موجب آلودگی هوا و درنتیجه موجب آلودگی محیط زیست نمی شود.

3- از مصرف بی رویه و از بین رفتن سوخت های فسیلی جلوگیری می کند.

معایب و نقطه ضعف انرژی الکتریکی از طریق نیروگاه های هسته ای

1- سبب تولید اشعه های خطرناک در محیط مثل اشعه رادیواکتیو می شود.

2– هزینه بردار بوده و نیازمند تجهیزات و وسایل گران قیمت می باشد.

3- تولید زباله های هسته ای برای تبدیل به انرژی های دیگر مراحل پیچیده و سختی دارد.

4- محدود هستند و پس از مدتی تمام می شوند.

5- در فرایند تولید انرژی الکتریکی از طریق نیروگاه های هسته ای بخش قابل توجهی از انرژی تلف می‌شود

تحقیق درباره نیروگاه های هسته ای

نیروگاه هسته ای به تاسیساتی صنعتی و نیروگاهی می گویند که بر پایه فناوری هسته ای و با کنترل فرایند شکافت هسته ای، از گرمای آزاد شده آن اقدام به تولید انرژی الکتریکی می کند. کنترل انرژی هسته ای با حفظ تعادل در فرایند شکافت هسته ای همراه است که با استفاده از گرمای تولیدی برای تولید بخار آب (مانند بیشتر نیروگاه های گرمایی) اقدام به چرخاندن توربین های بخار و به دنبال آن ژنراتورها می کند.

چرخه سوخت هسته ای نقاط قوت و ضعف تولید انرژی الکتریکی

شکافت هسته ای صورت گرفته در یک رآکتور فقط بخشی از یک چرخه هسته ای است. این چرخه از معادن شروع می شود. اورانیوم استخراج شده از معدن معمولا فرمی پایدار و فشرده مانند کیک زرد دارد. این اورانیوم معدنی به تأسیسات فرآوری فرستاده می شود و در آنجا کیک زرد به هگزافلوراید اورانیوم (که پس از غنی سازی به عنوان سوخت رآکتورها مورد استفاده قرار می گیرد) تبدیل می‌گردد. پس از گذشت عمر اورانیوم، آن را به حوضچه سوخت مصرف شده می برند. اورانیوم باید حداقل 5 سال در این حوضچه ها باقی بماند تا ایزوتوپهای به وجود آمده در اثر شکافت هسته ای از آن جدا شوند. پس از گذشت این زمان اورانیوم را در بشکه های خشک انبار می کنند یا اینکه دوباره آن را به چرخه سوخت باز می گردانند.

تحقیق درباره انرژی هسته ای

انرژی اتمی یا انرژی هسته ای عبارت است از استفاده فرایندهای هسته ای حرارت زا برای ایجاد گرما و الکتریسیته ی مفید. این واژه شامل شکافت هسته ای، پرتوزایی و همجوشی هسته ای می باشد. امروزه، شکافت هسته ای عناصر دسته آکتینیدها در جدول تناوبی اکثریت قریب به اتفاق انرژی هسته ای مورد نیاز بشر را با استفاده از فرایندهای پرتوزایی تولید می کند، که در درجه اول به شکل انرژی زمین گرمایی و مولد گرما-الکتریکی ایزوتوپی نیاز انسان را برطرف می سازد.

زباله های هسته ای

در هر هشت مگاوات ساعت، انرژی الکتریکی تولید شده در نیروگاه هسته ای 30 گرم زباله رادیو اکتیوی به وجود می آید. اگر چه مقدار آن بسیار کم است اما بسیار ماده خطرناکی است! و دفع آن نیز به شیوه صحیح و درست به مراتب از سوخت های دیگر پر هزینه تر می باشد.

Kamran Hoseini 3 سال قبل
2

مزایا و نقطه قوت انرژی الکتریکی از طریق نیروگاه های هسته ای

1- انرژی بسیار زیادی در سوخت هسته ای ذخیره شده است و در آن وجود دارد.

2- موجب آلودگی هوا و درنتیجه موجب آلودگی محیط زیست نمی شود.

3- از مصرف بی رویه و از بین رفتن سوخت های فسیلی جلوگیری می کند.

معایب و نقطه ضعف انرژی الکتریکی از طریق نیروگاه های هسته ای

1- سبب تولید اشعه های خطرناک در محیط مثل اشعه رادیواکتیو می شود.

2– هزینه بردار بوده و نیازمند تجهیزات و وسایل گران قیمت می باشد.

3- تولید زباله های هسته ای برای تبدیل به انرژی های دیگر مراحل پیچیده و سختی دارد.

4- محدود هستند و پس از مدتی تمام می شوند.

5- در فرایند تولید انرژی الکتریکی از طریق نیروگاه های هسته ای بخش قابل توجهی از انرژی تلف می‌شود

تحقیق درباره نیروگاه های هسته ای

نیروگاه هسته ای به تاسیساتی صنعتی و نیروگاهی می گویند که بر پایه فناوری هسته ای و با کنترل فرایند شکافت هسته ای، از گرمای آزاد شده آن اقدام به تولید انرژی الکتریکی می کند. کنترل انرژی هسته ای با حفظ تعادل در فرایند شکافت هسته ای همراه است که با استفاده از گرمای تولیدی برای تولید بخار آب (مانند بیشتر نیروگاه های گرمایی) اقدام به چرخاندن توربین های بخار و به دنبال آن ژنراتورها می کند.

چرخه سوخت هسته ای نقاط قوت و ضعف تولید انرژی الکتریکی

شکافت هسته ای صورت گرفته در یک رآکتور فقط بخشی از یک چرخه هسته ای است. این چرخه از معادن شروع می شود. اورانیوم استخراج شده از معدن معمولا فرمی پایدار و فشرده مانند کیک زرد دارد. این اورانیوم معدنی به تأسیسات فرآوری فرستاده می شود و در آنجا کیک زرد به هگزافلوراید اورانیوم (که پس از غنی سازی به عنوان سوخت رآکتورها مورد استفاده قرار می گیرد) تبدیل می‌گردد. پس از گذشت عمر اورانیوم، آن را به حوضچه سوخت مصرف شده می برند. اورانیوم باید حداقل 5 سال در این حوضچه ها باقی بماند تا ایزوتوپهای به وجود آمده در اثر شکافت هسته ای از آن جدا شوند. پس از گذشت این زمان اورانیوم را در بشکه های خشک انبار می کنند یا اینکه دوباره آن را به چرخه سوخت باز می گردانند.

تحقیق درباره انرژی هسته ای

انرژی اتمی یا انرژی هسته ای عبارت است از استفاده فرایندهای هسته ای حرارت زا برای ایجاد گرما و الکتریسیته ی مفید. این واژه شامل شکافت هسته ای، پرتوزایی و همجوشی هسته ای می باشد. امروزه، شکافت هسته ای عناصر دسته آکتینیدها در جدول تناوبی اکثریت قریب به اتفاق انرژی هسته ای مورد نیاز بشر را با استفاده از فرایندهای پرتوزایی تولید می کند، که در درجه اول به شکل انرژی زمین گرمایی و مولد گرما-الکتریکی ایزوتوپی نیاز انسان را برطرف می سازد.

زباله های هسته ای

در هر هشت مگاوات ساعت، انرژی الکتریکی تولید شده در نیروگاه هسته ای 30 گرم زباله رادیو اکتیوی به وجود می آید. اگر چه مقدار آن بسیار کم است اما بسیار ماده خطرناکی است! و دفع آن نیز به شیوه صحیح و درست به مراتب از سوخت های دیگر پر هزینه تر می باشد.

هانی 3 سال قبل
1

م

-2
ناشناس 3 سال قبل

خوب نیست

ناشناس 3 سال قبل
0

خیلی خوب بود

ناشناس 3 سال قبل
0

واقعا ممنون خسته نباشید😞😞😞😠😠😠

جونم S 3 سال قبل
1

هر چی باشه منون خسته نباشید انشالله بتونید جواب را پیدا کنید و در اختیار ما قرار بدید

ناشناس 3 سال قبل
1

عالی بود ولی کم و کسری داره

رومیکس 3 سال قبل
-2

بیا داخل کانال بهتر هاش رو گذاشتیم@NoDars

امیر محمد مرشدخانی 3 سال قبل
0

لطفاً اگه میشه امروز بذارید ممنون

0
رومیکس 3 سال قبل

بیاین داخل این کانال@nodars

سلین 3 سال قبل
0

بد نبود ولی بازم مطلب بیشتر می خواد

یلدا 3 سال قبل
-2

واقعا ممنونم سه ساعت به ما میگین روی این لینک روبه رو بزن جواب و بگیر روی این و اون بزن هیچی به هیچی مرررسی واقعا عالی بووود

-2
رومیکس 3 سال قبل

دوست عزیز من نگفتم روی لینک بزن هنوز هیچی پیدا نکردیم که بزاریمشما برین داخل این کانال شاید پیدا شد@NoDars

ناشناس 3 سال قبل
3

سلام اگه مطلباش باز تر بود بهتر می شد

رومیکس 3 سال قبل
1

به زودی درستش میکنیم

جیگر 3 سال قبل
0

خیلی ممنون چقد زحمت کشیدین…هیچ ربطی ب سوال نداشت

0
رومیکس 3 سال قبل

همین بود فقط توی اینترنت

هرکی 3 سال قبل
1

من نه معایبشو پیدا کردم نه مزایا خیلی برام مهم بود ولی پیدا نکردم

0
رومیکس 3 سال قبل

توی اینترنت نیست متاسفانه

بیتا 3 سال قبل
-1

پس مزایا معابش کو

-2
رومیکس 3 سال قبل

نبود توی اینترنت شرمنده

0
رقیه 3 سال قبل

شما تونستین معایب ومزایا را پیداکنین

-2
رها 3 سال قبل

اهره همون اولشه

سارا 3 سال قبل
-2

پس چواب سوال چی شد ؟😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

ناشناس 3 سال قبل
1

مزایا و معایبش معلوم نبود😞

محمد 3 سال قبل
1

خوب بود فک کنم دبیر علوم 20بده:)

فاطمه 3 سال قبل
0

مطالبش واضح نبود ولی قابل وقبول ما بود

مریم 3 سال قبل
-1

یدونه جواب درست حصابی بزارین دیگه اینا چین

ASAL.SH 3 سال قبل
-1

با توجه به اینکه جواب به سوالات ما نداده بود راضی نبودم.من اولش که دیدم به سوال جواب نمیده ناراحت شدم ولی اطلاعاتی که جدای از موضوع داده شده بود خیلی خیلی کامل و جامع بود وبه اطلاعات من خیلی اضافه کرد.لطفاً مطالب را کامل بخونید، بعد با استفاده از سنجه های ارزیابیه من،به من پاسخ بدید.دست کسی که این نوشته هارو نوشته،درد نکنه؛من شخصاًاز شما ممنونم.

asra 3 سال قبل
0

مممنون از مطالب زیباتون 👌 در حد اینکه مشکلی رو بگیرم نیستم ولی اگر کمی گسترده تر بود بهتر بود

M 3 سال قبل
0

اصلا معلوم نیست وهیچ مزایا ومعایبی رو ننوشته😈😑😕😕😕😕

0
رومیکس 3 سال قبل

شما باید خودتون پیدا کنید این بخشاشو

0
دریا 3 سال قبل

عالی بود ای کاش مزایاومعایب بیشتری میذاشتین چون میخواستم بدم معلمم ازم کلی تعریف کنه

نا شناس 3 سال قبل
0

خیلی خیلی خوب بود😘😘

گلی 3 سال قبل
0

خیلی خیلی بدبود چرا چیز الکی می زارید

گلی 3 سال قبل
0

خیلی خیلی بد بود اینا دیگه چیه باایم مطالب نمره ۱بگیرم خوبه

ناشناس 3 سال قبل
0

من که نه مزایا نه نقاط قوت رو پیدا کردم🙁

0
HIVA 3 سال قبل

اصلا از نقات ضعف و قوت چیزی توش نبود

الناز 3 سال قبل
0

سلام بچه ها از این مطلب چطور استفاده کنم کسی تونست از این مطلب استفاده کنه ؟ لطفا راهنماییم کنید

0
نفس 3 سال قبل

فکر کنم ما هم خودمون اینقدر اطلاعات داشتیم.ارزش نگاه کردن نداشت.

جاسمین 3 سال قبل
-1

جواب سوال توش نبود ولی اطلاعات مفیدی داشت

نازیلا 3 سال قبل
-1

بعد یه عمری خواستیم کنفرانس بدیم هیچ چی یرا گفتن پیدا نشد.👩🏼‍🏫

-1
ناشناس 3 سال قبل

هر وقت صفر گرفتی برو یقشونو بگیر بیستتو از اونا بگیر

Macan band 3 سال قبل
0

دبیر علوم بهم ۰/۲۵ بده حق داره

parsa 3 سال قبل
1

باوا ما یه خلاصه ای می خوایم بنویسیم نه فیها خالدون نقاط قوت و ضعف انرژی الکتریکی از طریق نیروگاه

1
Amir leo 3 سال قبل

ما یه مطلب کوچیک می خواستیم نه این 👺👹

مریم 3 سال قبل
-1

نقاط قوت و ضعف تولید انرژی الکتریکی از طریق نیروگاه هسته ای

مریم 3 سال قبل
2

این چیه اخه من فقط جواب میخوام خیلی مسخرس

0
دریا 3 سال قبل

باهات موافقم

IDaW 3 سال قبل
1

بد نبود 😑اما میتونست بهتر هݥ باشع

اسحاق 3 سال قبل
1

لطفا زياد براي كتاب هاي درسي هفتم بگذاريد

پردیس 3 سال قبل
1

برا پایه هفتمه علوم تجربی

نویسنده 3 سال قبل
1

برای پایه ی هفتم کتاب علوم

فاطمه 3 سال قبل
4

برای پایه هفتمیه جواب درست بذارین توضیحش رو نخاستیم

AMIN 3 سال قبل
2

یک جواب کوتاه بزارید سریع بنویسیم . ما فقط برای نمره می خواهیم👿👿

M.q 3 سال قبل
0

لطفا پاسخ رو بذارید

Helma 3 سال قبل
1

خوب بود ولی سعی کنید مطالبی را که مربوط به نقاط ضعف و…. را بنویسید

الینا 3 سال قبل
6

میشه لطفا کوته بنوسید ……دست آدم درد میگیره خوب …..در کل خوب بود …….

0
ناشناس 3 سال قبل

راس میگی ولی خوب من کپی کردم میتونی حتی تاپ هم کنی

سادات 3 سال قبل
4

خوب بود فقط کاش کمی کوتاه بود.

ناشناس 3 سال قبل
1

نتوانستم جواب سوالم را بگیرم… خیلی بد بود

A 3 سال قبل
1

خیلی بد بود نتونستم جواب را پیدا کنم

1
ناشناس 3 سال قبل

راست میگی من هم نتونستم

1
رضا 3 سال قبل

دقیقا راست میگی😆😆😆😆

هیچی 3 سال قبل
1

خب اگه نمیتونید جواب بدید به سوالات ما پس چرا مطلب میزارید 🤨😐😒😒😒

MA 3 سال قبل
1

ببخشید اشتباه گفتم اصلا خوب نیست

آنا هیتا 3 سال قبل
1

خیلی متن های بدی داشتتتتت

2
ما رال 3 سال قبل

اصلا این طور نیست خیلی خوب بود

ما رال 3 سال قبل
2

عالی بود هیچ عیب و نقصی هم نداشت

1
احمد 3 سال قبل

عالی

سارا 3 سال قبل
1

خیلی خیلی بد بود وقتی اطلاعات خوبی ندارید هیچی ننویسید چی واقعا مسخرست

ځڐيٽہღ 3 سال قبل
3

اطلاعات خوبی بود ممنونم از شما❤ღ

ناشناس 3 سال قبل
3

سلام. لطفا کوتاه تر بنویسید،من یک مطلب چند خطی میخواستم نوشته هاتون خیلی طولانیست.

2
ناشناس 3 سال قبل

کاملا موافقم خیلی طولانی بود من که فقط تا آخ معایب تمامش کردم

ملکا 3 سال قبل
3

به خدا یه بند هم میگفت میفهمیدیمتومار نوشته 😂در هر صورت مرسی😅

سلدا رضایتی 3 سال قبل
3

انرژی الکتریکیدرمحل مصرف ۳۳واحد است انرژی تلف شده به صورت گر ما ۳۱ واحد تولید انرژی نورانی ۲ واحد

امی 3 سال قبل
5

حالا بعد این همه مطلب چی بنویسم؟؟ 😅😅😅😵😵

0
عشقم 3 سال قبل

هرچه فهمیدی آن را بنویس

ناشناس 3 سال قبل
3

واقعا همشو خوندین؟؟؟؟ 😕😕😕

0
عشقم 3 سال قبل

بله

a 3 سال قبل
3

عالی بود هیچ عیبی نداشت

محمد امین 3 سال قبل
5

خیلی به دردم خورد

ناشناس 3 سال قبل
3

خیلی چیز خوبی بود

عرفان 3 سال قبل
1

مورد (ب) فعالیت صفحه76 جواب مشخصی نداشت

1
ناشناس 3 سال قبل

بازده=کارخروجی÷کار ورودی

هیچ 3 سال قبل
6

خیلی خوب بود کمک زیادی کردممنونم❤

تخ 3 سال قبل
5

خوب

محمد علی 3 سال قبل
5

عالی بود باعث شد تا نمره ی 20 رو بگیرم😙😙😙

4
رضا 3 سال قبل

خوش به حالت😆😆😆😆

مصطفى 3 سال قبل
2

خوب بود

رحمانی حسام 3 سال قبل
1

خوبه

خیلی خوب بود ممنون 3 سال قبل
1

خیلی عالی بود ممنون

R.R 3 سال قبل
0

عالی بودBIG LIKE

نویسنده 3 سال قبل
2

چگونه عربستان توانسته از ماسه برق تولید کند

ناشناس 3 سال قبل
1

ممنونم از متن بسیار خوبتون

ابوالفضل 3 سال قبل
0

خیلی خوب بود تحقیق ممنون از همه

ایلین a 3 سال قبل
4

عالی بود ممنون😉😉😉

علوم تجربی هفتم 3 سال قبل
3

در کل خوب بود.آموزنده

Zahra salehyfar 3 سال قبل
4

تحقیق بسیار خوبی بودممنونم🙏

ناشناس 3 سال قبل
4

لطفاً پاسخ ها را کوتاه تر کنید

اکبر 3 سال قبل
2

تحقیق درباره ی نقاط قوت و ضعف تولید انرژی الکتریکی از طریق نیروگاه های هسته ای

Fari 3 سال قبل
3

خوب بود به دردم خورد متنش واسه خودمون ساده و خوب بود

امین 3 سال قبل
3

عالی

ری 3 سال قبل
1

خدا میدونه

نویسنده 3 سال قبل
0

معایب از بین رفتن سوخت هامثلا در لامپ انرظی تلف شده تقریبا ۱۵ برار انرژی نورانی است

1
اتساع 3 سال قبل

همواره هر انرژی به انرژی دگری تبدیل شود قسمتی از آن تلف خواهد شد .مهمتر از این موضوع کسانی است که نمی خواهند از مطالب نتیجه بگیرند و همواره به فکر تقلب هستند

سید علی شیخ الا سللامی 3 سال قبل
-2

خوب بود ولی اجبار کار جا لبی نیست

8888iiii 3 سال قبل
4

ببخشیدا نمیشه خلاصش کنید

صمد کریمی 3 سال قبل
2

سلام خیلی خوب بود ولی اگر کوتاه تر بود بهتر تر بود. با تشکر

مهدیه 3 سال قبل
2

من از خنگ هاهم خنگ تر ام برای همین اومدم اینجا دنبال جواب بگردم

امیر 3 سال قبل
6

خیلی بزرگ بود نتوانستم بنویسم

آذر 3 سال قبل
3

خوب نیست مجبوری نظر بدیما

نویسنده 3 سال قبل
0

خوب عالی عالی

محسن 3 سال قبل
3

بابت بود

کیسان 3 سال قبل
1

خیلی زیادع اصن جواب اصن معلوم نیس

السا 3 سال قبل
1

اصلا مرتبط به موضوع من نبود…

رضا 3 سال قبل
-1

بسیار عالی

مینا ترابی 3 سال قبل
0

خیلی زیاده خلاصه اش کنید

ناشناس 3 سال قبل
3

خخخخخخخیییییییللللللللیییییییی بببببببببببببببددددددددددد بببببببببببووووووووددددددد😕😕😕😕😕😕😒😒😒😒😒😒😒😒

محمد 3 سال قبل
1

خوبه

ناشناس 3 سال قبل
-1

بد نبود

نویسنده 3 سال قبل
0

کامل بود

زهرا 3 سال قبل
1

خیلی خوب ممنون

بهار بهاری 3 سال قبل
-1

عااااااااااااللللللللللللیییییییییییییییی بود

/ابولفضل حاج محمد ولی / 3 سال قبل
-1

تحقیق عععععععععععععععععععععععععععععععاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااالللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللیییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی بود مرسی از همه

سینا 3 سال قبل
-1

عالی بود بهتر از این نمیشد خیلی ممنون

Majid 3 سال قبل
3

مطالب خوبی بود

مهدی 3 سال قبل
-2

خوب نه بد نه عالی

نویسنده 3 سال قبل
-1

بی نظیر بود نیاز به توضیح نیست!!

نویسنده 3 سال قبل
-1

وقتی دچار نشتی شود گاز خیلی بدی تولید می کند و تا چند سال هم طول می کشد تا از بین برود

ابوالفضل 3 سال قبل
-2

من میدون م که خیلی باحاله و برق که مصرف میکنیماینطوره که هرچه بیشتر مصرف کنیم پول کمتری باید بدیم

ناشناس 3 سال قبل
2

خییلی زیاده اصلانم سروته نداره لطفا مختصرو یکمی هم قابل درک بگید

سارا 3 سال قبل
0

خیلی ممنون مطلب خوبی بود

محمد حسین حضرتی 3 سال قبل
0

عالی

نویسنده 3 سال قبل
0

باد چگونه به وجود میایو

نویسنده 3 سال قبل
-2

باد چگونه به وجود میاید

برای پاسخ کلیک کنید