تاکیدات فرماندهی کل قوا برای ارتقا و اقتدار دفاعی در نیرو های مسلح کشور صفحه 17 آمادگی دفاعی دهم
جواب فعالیت صفحه ۱۷ کتاب آمادگی دفاعی پایه دهم تاکیدات فرماندهی کل قوا برای ارتقا و اقتدار دفاعی در نیرو های مسلح کشور از سایت نکس لود دریافت کنید.
جواب بچه ها در نظرات پایین سایت
مهدی : فعالیت (5) – صفحه 17 – از درس 2 آمادگی دفاعی
فرمانده کل قوا خطاب به نیروهای مسلح گفتند: همه دستگاهها اعم از وزارت دفاع تا ارتش و سپاه باید آمادگی های نظامی و دفاعی خود را روز به روز افزایش دهند و این به منزله یک دستور العمل رسمی است.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از فرماندهان، کارکنان و خانواده های شهدای ارتش، نیروهای مسلح را به حفظ و تقویت بصیرت و جهت گیریهای دینی و انقلابی، و افزایش توان دفاعی و تسلیحاتی و آمادگی روحی توصیه موکد کردند و گفتند: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه تهدیدی برای منطقه و کشورهای همسایه نبوده و نخواهد بود اما در برابر هر گونه تعرضی کاملا مقتدرانه عمل خواهد کرد.
ایشان یکی از ابتکارات بزرگ امام راحل(ره) در اوائل پیروزی انقلاب در مقابل تلاش برخی جریانها برای از بین بردن ارتش، خواندند و افزودند: با هوشمندی امام بزرگوار(ره) ارتش، باقدرت و قوت باقی ماند و بعنوان یک مجموعه انقلابی، در عرصه های مختلف از جمله هشت سال دفاع مقدس، نقش ایفا کرد و برای کشور افتخار و حماسه آفرید.
رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه 29 فروردین به معنای ایستادن ارتش به پای انقلاب و در مسیر خدمت به هدفهای مردم است، خاطر نشان کردند: یکی از خصوصیات ارتش جمهوری اسلامی، پایبندی به تعهدات و موازین دینی است.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به پایبند نبودن بسیاری از ارتش های جهان به قوانین بین المللی و موازین انسانی هنگام پیروزی یا شکست، افزودند: نمونه بارز این موضوع، رفتار قدرت های جهانی و بویژه آمریکا است که هیچ اعتنایی به قوانین بین المللی و موازین انسانی نمی کنند و دست به هر جنایتی می زنند.
ایشان حوادث یمن، جنگ غزه و جنگ لبنان را نمونه هایی از پایبند نبودن به قوانین بین المللی برشمردند و تأکید کردند: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران همواره پایبند به تعهدات و قوانین اسلامی هستند و هیچ گاه نه هنگام پیروزی طغیان می کنند و نه هنگام خطر، از ابزارها و روش های ممنوع استفاده می کنند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: اینکه جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده بدنبال سلاح هسته ای نمی رود، در همین چارچوب و بر اساس تقیدات دینی است.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به برخی تبلیغات و اتهامات مبنی بر دخالت ایران در مسائل کشورهای منطقه، خاطر نشان کردند: این اتهام زنی ها خلاف واقع است، زیرا ایران در مسائل کشورها دخالت نکرده و نخواهد کرد.
ایشان گفتند: ما از کسانی که به غیر نظامیان و زنان و کودکان حمله میکنند متنفر و بیزاریم و معتقدیم آنها از اسلام و وجدان انسانی بی خبرند، اما در مسائل کشورها دخالت نمی کنیم.
رهبر انقلاب اسلامی خصوصیت بارز پایبندی نیروهای مسلح ایران به مبانی اسلام و قوانین الهی را علت اصلی محبوبیت آنان در میان مردم دانستند و گفتند: خصوصیت دیگر نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، ارتقاء روزافزون آمادگی های دفاعی و تجهیزاتی و تسلیحاتی است که به پشتوانه آیه شریفه «و اَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّه» انجام می شود.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه پیشرفتهای نظامی و دفاعی نیروهای مسلح، در میان پیشرفتهای برجسته علمی و فناوری کشور، نمونه و جزء برترینها است، خاطر نشان کردند: این پیشرفت ها و توانمندی ها در شرایط فشارها و تحریم های کم سابقه و کمبود منابع به دست آمده که کار بسیار فوق العاده ای است و باید همچنان پرشتاب ادامه یابد.
ایشان با اشاره به ناخرسندی بدخواهان ملت ایران از پیشرفتهای دفاعی نیروهای مسلح و تلاش برای جلوگیری از این روند، افزودند: بر همین اساس است که آنها بیشترین فشار تبلیغاتی خود را بر این موضوع بویژه پیشرفتها در عرصه های موشکی و پهپادها متمرکز کرده اند اما منطق صحیح عقلایی به پشتوانه آیه شریفه قرآن به ما میگوید که باید این مسیر را با قدرت ادامه دهیم.
رهبر انقلاب اسلامی به تهدیدهای وقیحانه آمریکایی ها اشاره کردند و گفتند: بعد از مدتی سکوتِ طرف مقابل، یکی از مقامات آنها اخیراً بار دیگر از گزینه های روی میز سخن گفته است. آنها از یک طرف اینگونه «لاف» می زنند و از طرف دیگر می گویند جمهوری اسلامی ایران باید پیشرفتهای دفاعی خود را متوقف کند که سخنی ابلهانه است.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه این سخنان ابلهانه را نخواهد پذیرفت و ملت ایران ثابت کرده است که اگر مورد تعرض قرار گیرد، کاملاً مقتدرانه از خود دفاع خواهد کرد و یکپارچه و همچون مشتی مستحکم در مقابل مهاجمِ غیر منطقی خواهد ایستاد.
فرمانده کل قوا خطاب به نیروهای مسلح گفتند: همه دستگاهها اعم از وزارت دفاع تا ارتش و سپاه باید آمادگی های نظامی و دفاعی و سازماندهی های رزمی و آمادگی های روحی خود را روز به روز افزایش دهند و این به منزله یک دستور العمل رسمی است.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه روحیه نیروهای مسلح کشور از جمله ارتش بسیار بالا است، خاطر نشان کردند: جمهوری اسلامی ایران با وجود ارتقای توان دفاعی و نظامی خود اما هیچگاه تهدیدی برای کشورهای منطقه و همسایه نخواهد بود.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به افسانه سازی جعلی آمریکاییها و اروپاییها و برخی کشورهای دنباله رو آنها در خصوص تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای، و تهدید جلوه دادن جمهوری اسلامی، افزودند: امروز بزرگترین تهدید برای جهان و منطقه، آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند که بدون هیچ مهاری و بدون پایبندی به مبانی و موازین وجدانی و دینی در هر نقطه ای که لازم بدانند دخالت میکنند و کشتار به راه می اندازند.
ایشان حوادث تأسف آور یمن و حمایت آمریکا و غرب از متجاوز را نمونه ای از رفتار ناامن کننده دنیا برشمردند و خاطر نشان کردند: جمهوری اسلامی ایران، بر خلاف قدرتهای بی مهار، امنیت را بزرگترین نعمت الهی می داند و برای حفظ امنیت خود و دیگران، می ایستد و دفاع می کند.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان تأکید کردند: حفظ امنیت کشور، مرزها و زندگی عمومی مردم از مهمترین وظایف مسئولان نظامی و انتظامی است.
حضرت آیتالله خامنهای سپاه را سنگر مستحکم انقلاب و عنصر شاخص دفاع از امنیت داخلی و خارجی و مورد نیاز برای پیشرفت کشور و حرکت بهسوی آرمانها دانستند و ضمن اشاره به برخی تحریف ها در اجزای اصلی قدرت نرم و معنوی نظام اسلامی گفتند : یکی از اجزای مهم قدرت نرم جمهوری اسلامی، بیاعتمادی مطلق به قدرتهای سلطهگر و در رأس آنها آمریکا است و این بیاعتمادی باید روزبهروز گسترش یابد.
رهبر انقلاب اسلامی، فرمان امام خمینی (ره) برای تشکیل نیروهای سهگانه سپاه را ناشی از نگاه دوراندیشانه و دلِ نورانی آن مردِ بزرگ و الهی دانستند و درخصوص اهمیت و جایگاه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزودند: جملهی معروف امام خمینی مبنی بر اینکه اگر سپاه نبود کشور هم نبود به این دلیل بود که سپاه، شجره طیبهای است که از هویت آن، ایمان و حرکت انقلابی و جهادی میتراود که حفظ کشور و انقلاب نیز منوط به استمرار همین عناصرِ مهم است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نهادی است تحت فرماندهی عالی مقام معظم رهبری که پس از انقلاب اسلامی و به فرمان امام خمینی (ره) تشکیل شد. هدف این نهاد ، نگهبانی از انقلاب اسلامی ایران و دستاوردهای آن و کوشش مستمر در راه تحقق آرمانهای الهی و گسترش حاکمیت قانون خدا طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران و تقویت کامل بنیه دفاعی جمهوری اسلامی از طریق همکاری با سایر نیروهای مسلح و آموزش و سازماندهی نیروهای مردمی می باشد.
حضرت آیتالله خامنهای لازمه رسیدن به آرمان بزرگ انقلاب یعنی «تشکیل تمدن نوین اسلامی» و دفاع از نظام اسلامی در برابر توطئهها را حرکت انقلابی و جهادی برشمردند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، علاوه بر حفظ امنیت داخلی و خارجی، در عرصههای دیگری همچون سازندگی، عمران، خدمترسانی به محرومان، مسائل فرهنگی و هنری و تولید فکر انقلابی نیز فعالیت می کند. رهبر انقلاب اسلامی، اقدامات دفاعی، سازندگی و فرهنگی سپاه را برجسته و ممتاز خواندند و تأکید کردند حتی دشمنان نظام و انقلاب نیز به توانمندی های سپاه معترفند.
فرمانده کل قوا با تأکید بر اینکه حفظ هویت سپاه، اقدامی مهم و نیازمند هوشیاری و آسیبشناسی دائمی است، خاطرنشان کردند: «حفظ» به معنای توقف در زمان نیست بلکه باید همگام با تغییر ابزارها و پیشرفتهای دشمن، سپاه نیز به پیشرفتهای خود در عرصههای علم و فناوری و نوآوریها قانع نباشد و در حرکت رو به جلو متوقف نشود.ایشان، لازمه رفع تهدیدهای نظامی را اقتدار روزافزون نیروهای مسلح دانستند و افزودند: « تنها عامل رفع تهدید نظامی، « اقتدار دفاعی و نظامی» و «ایجاد ترس و رعب در دشمن» بوده و خواهد بود. » رهبر انقلاب اسلامی ادامه دادند: کشورهایی که گفته میشود سازمان نظامی خود را جمعآوری کردند، به اختیار خود این کار را نکردند بلکه آنها در جنگ جهانی نابود شده بودند و به آنها اجازه ندادند که سازمان نظامی داشته باشند. ایشان تأکید کردند: هیچ عاقلی نیروی دفاعی خود را کنار نمیگذارد، بنابراین باید قدرت دفاعی کشور را روزبهروز استحکام بخشید. خداوند در قرآن می فرماید: «در برابر آنها (دشمنان) آنچه توانائی دارید از نیرو و اسب های ورزیده (برای میدان نبرد) آماده سازید تا به وسیله آن دشمن خدا و دشمن خویش را بترسانید و (همچنین) گروه دیگری غیر از اینها را که شما نمی شناسید و خدا می شناسد ( را بترسانید) و هر چه در راه خدا (و تقویت بنیه دفاعی اسلام) انفاق کنید به شما باز گردانده می شود و به شما ستم نخواهد شد.» ( انفال ، 60) در این آیه و آیات دیگر خداوند به مؤمنین دستور اکید می دهد که در تجهیز نیروها و امکانات نظامی کوتاهی نکنند . نکتۀ قابل توجه در این آیه این است که مطابق قرآن ، این تجهیزات نظامی برای نابودی و ویرانی و شروع جنگ علیه دیگران آماده نمی شوند بلکه هدف، ترساندن دشمن و بازداشتن او از حملات احتمالی علیه مسلمین است. چنانچه قرآن می فرماید : تا به وسیله آن دشمن خدا و دشمن خویش را بترسانید.
رهبر انقلاب اسلامی، «ایمان» را عامل اصلی استحکام توان دفاعی کشور برشمردند و خاطرنشان کردند: جنگ نامتقارن به همین معنا است و طرف مقابل با وجود داشتن ابزار و تجهیزات پیشرفته، فاقد عاملِ ایمان است.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: نمونهی بارز جنگ نامتقارن در عراق روی داد و آن هنگامی بود که نیروهای مردمی عراق که فاقد تجهیزات پیشرفتهی نظامی هستند اما از ایمان بالایی برخوردارند، توانستند مناطقی را آزاد کنند که نظامیان آمریکا و همپیمانان آنها، از ابتدای حضور در عراق نتوانسته بودند آن مناطق را به تسلط خود درآورند. ایشان در ادامه سخنان خود به موضوع «تحریف اجزای قدرت نرم نظام اسلامی» نیز اشاره کردند و گفتند: برخی غلطپردازیها و تحریفها درباره بعضی از مفاهیم انقلاب انجام میشود که خطر آن، از سخنان غلط بیشتر است. رهبر انقلاب اسلامی، نفی مفهوم «استقلال» و مساوی دانستن آن با انزوا را یکی از این تحریفها برشمردند و افزودند: هدف اصلی از نفی استقلال، پیروی از نظمهای ترسیمی قدرتهای سلطهگر است که متأسفانه عدهای دانسته یا ندانسته، درحال تکرار این موضوع هستند.
حضرت آیتالله خامنهای، «استقلال، فرهنگ و اعتقادات» را مایهی هویت یک ملت دانستند و تأکید کردند: به چه دلیلی باید از هویت واقعی خود دست کشید و از روشهای غلط و مفتضح غربیها پیروی کرد؟
ایشان، موضوع شرمآور «همجنسگرایی» را نمونه ای برخلاف مصلحت و خلقت بشر برشمردند و گفتند: در تبلیغات جهانی بهگونهای فضاسازی و هوچیگری میکنند که اگر کسی منکر این مسائل خلاف شود، احساس انزوا کند و به همین علت حتی برخی مقامات غربی برای رأی آوردن از چنین تفکر غلطی اعلام طرفداری میکنند. رهبر انقلاب اسلامی افزودند: نتیجه عدم استقلالی که غربیها بر آن تأکید میکنند، چنین وضعیتی است؛ حال آیا ما باید تفکر الهی و نورانی اسلام را رها کنیم و پیرو چنین تفکرِ مفتضحی شویم؟
حضرت آیتالله خامنهای «مساوی دانستن آرمانگرایی با عدم عقلانیت» را یک تحریف دانستند و خاطرنشان کردند: «آرمانگرایی، عین عقلانیت است زیرا اگر ملتی بدون آرمان شود، همانند وضعیت امروز جوامع غربی از درون تهی و پوچ خواهد شد.» ایشان تأکید کردند: آنچه که موجب شوق به پیشرفت و حرکت در ملتها میشود، آرمانها هستند و هرچه این آرمانها والاتر، مجربتر و نورانیتر باشند، حرکت صحیحتر خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامی، «بیاعتمادی مطلق به قدرتهای سلطهگر جهانی» را یکی از اجزای قدرت نرم نظام اسلامی دانستند و افزودند: « متأسفانه برخیها حاضر نیستند این بیاعتمادی را قبول کنند و اگرچه به زبان میگویند آمریکا دشمن است اما احساس واقعی بیاعتمادی به آمریکا، در آنها وجود ندارد.» ایشان بیاعتمادی مطلق به آمریکا را نتیجهی عقلانیت و تجربه دانستند و گفتند: «موضوعِ دشمنیِ آمریکا را در طول سالهای متمادی بعد از انقلاب و در قضایای اخیر مذاکرات هستهای و در مسائل دیگر، دیدهایم.» کودتای بیست و هشتم مرداد علیه نظام مشروطه مردم ایران، حمله به هواپیمای مسافربری ایران، حمله هوایی آمریکا به ایران برای شکست انقلاب اسلامی، که با طوفان طبس به شکست انجامید، حمایت همه جانبه از رژیم بعث عراق در هشت سال جنگ علیه ایران و دهها نمونه دیگر از خیانت های آمریکا به ملت ایران، باعث شده ایرانی ها در حافظه تاریخی خود آمریکا را به عنوان دشمن شماره یک خود بشناسند. حضرت آیت الله خامنه ای خطاب به برخی کشورهای منطقه خاطرنشان کردند: اگر هوشیار نباشید و ترفند نظام سلطهی آمریکا را درک نکنید و فریب لبخند آنها را بخورید، ممکن است ۵۰ یا حتی ۱۰۰ سال عقب بیفتید.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اگر ما امروز راه را برای مذاکره با آمریکاییها و وسوسههای آنها در بخشهای مختلف، باز کنیم، نه فقط زمینهساز نفوذ آشکار و پنهان آنها شدهایم بلکه پیشرفت مورد نظر کشور هیچگاه محقق نخواهد شد و عقبماندگی قطعی خواهد بود. حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر لزوم هوشیاری و بیداری مسئولان در قبال نفوذ و سلطهی دشمن خاطرنشان کردند: آمریکاییها اصرار دارند که ما با آنها دربارهی مسائل منطقهی غرب آسیا بهویژه سوریه، عراق، لبنان و یمن مذاکره کنیم؛ هدف واقعی آنها از این درخواستهای مذاکره، جلوگیری از حضور جمهوری اسلامی ایران در منطقه بهعنوان عامل اصلی ناکامیهای آمریکاست.
حضرت آیت الله خامنه ای، فرمانده کل قوا، سپس در بخش بعدی بیانات خود، محور همه تواناییهای سپاه را «ایمان و روحیه انقلابی و جهادی» دانستند و افزودند: نباید اجازه داد که روحیهی انقلابی با دل بستن به دنیا و وارد شدن در مسابقهی تجملپرستی و اسراف، تضعیف شود. ایشان همچنین بر «لزوم حفظ پیوستگی نسل های جدید سپاه با مفاهیم انقلاب» و «اهمیت مسئله آموزش» تأکید کردند. رهبر معظم انقلاب از نیروی مقاومت «بسیج» بهعنوان «ظرفیتی ملی» یاد کردند و از فعالیتهای فراوان در این مجموعهی مردمی اظهار خرسندی کردند. الگوی موفق نیروی مقاومت بسیج مردمی در کشور ایران اکنون در کشورهای عراق و سوریه ، به عنوان یک راهکار سازنده در مقابله با تروریسم استفاده می شود.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به «نقش الگو و آیندهساز ملت ایران در تحولات جهانی» خاطرنشان کردند علت عصبانیت دشمنان از ملت ایران ویژگی الهامبخشی جمهوری اسلامی است. ایشان افزودند: حرکت ملت ایران با وجود انبوه فشارها، تحریمها و تهدیدها روزبهروز شفافتر و شجاعانهتر، و نهال پاک و مبارک انقلاب اسلامی هر روز تناورتر شده است. حضرت آیتالله خامنهای کردند: « درس قرآن به ما این است که در مقابل دشمنیها باید با یاری جستن از خداوند، استقامت و پایداری کرد، زیرا خدا و هدایت الهی همراه ما است.»