کائوچو چیست واز آن چه استفاده هایی میشود صفحه 149 مطالعات اجتماعی هشتم

جواب فعالیت صفحه ۱۴۹ کتاب مطالعات اجتماعی پایه هشتم کائوچو چیست واز آن چه استفاده هایی میشود از سایت نکس لود دریافت کنید.

جواب بچه ها در نظرات پایین سایت

مهدی : کائوچو از گیاهان خاصی گرفته می شود. در واقع بیش از 400 نوع گیاه وجود دارد که از شیرابه آنها مقادیر مختلفی کاوچو به دست می آید. قسمت اعظمکاوچوی طبیعی جهان را درخت «هوا برازیلینسیس» تولید می کند. این درخت که طول آن به بیش از 35 متر می رسد، بومی کشور برزیل است. در حال حاضر، بزرگترین منابع کاوچوی طبیعی جهان در «مالایا» واقع در جنوب شرقی آسیا قرار دارد.
برای تهیه کاوچو ابتدا شکافی در تنه درخت به وجود می آورند و سپس شیرابه سفید رنگی را که از شکاف خارج می شود، جمع آوری می کنند. این شیرابه را پس از آنکه سفت و خشک شد، به صورت ورقه در می آورند. به این ترتیب ورقه های کاوچوی خام برای صدور به سایر کشورها آماده می شوند. جالب است بدانید که کاوچوی خام، ماده ای سست و چسبناک است و خاصیت کشسانی زیادی ندارد. استحکام و کشسانی کاوچو را با افزودن گوگرد افزایش می دهند. به این کار «ولکانیزه» می گویند. بعد از عمل ولکانیزه، مواد پرکننده (معمولا دوده کربن) به کاوچو افزوده می شود تاکشسانی و قدرت آن باز هم افزایش یابد. پس از طی این مراحل،کاوچوی خام به ماده ای با خاصیت کشسانی زیاد تبدیل می شود و مورد استفاده قرار می گیرد. البته تولیدکاوچو با این روش بسیار گران و پرهزینه است.
کاوچو یا لاستیک جزو مواد بسیار ضروری درزندگی مدرن امروزی است کاوچو به دلیل خواص کشسانی فوق العاده اش برای ساخت انواع محصولات اعم از لوازم بیمارستانی، وسایل خانگی و اسباب بازی مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده در صنعت نیز کاربردهای فراوانی دارد.
– کاوچوی طبیعی و مصنوعی.
کاوچوی طبیعی در شیره درختی به نام هوا، Hevea وجود دارد و از پلیمر شدن هیدروکربنی به نام 2- متیل- 1 و 3- بوتادین معروف به ایزوپرن بوجود می آید. با توجه باینکه در فرمول ساختمانی کاوچو یا لاتکس طبیعی هنوز یک پیوند دوگانه وجود دارد، به همین دلیل وقتی کاوچو را با گوگرد یا سولفور حرارت دهیم، این تک پارها، پیوند پی را باز می کنند و با ظرفیت های آزاد شده، اتم گوگرد را می گیرند. در نتیجه کاوچو به لاستیک تبدیل می گردد.
حرارت دادن کاوچو با گوگرد و تولید لاستیک را اصطلاحا ولکانیزاسیون می نامند. به همین دلیل، لاستیک حاصل را نیز، «کاوچوی ولکانیزه» گویند. چند نوعی کاوچوی مصنوعی نیز ساخته شده اند که از مواردی مانند 1 و 3- بوتادی ان و جسمی به نام 2- کلرو- 1 و 3- بوتادین معروف به «کلروپرن» و جسم دیگری به فرمول 2 و 3- دی متیل- 1 و 3- بوتادین بتنهایی یا مخلوط درست شده اند. کلروپرن به راحتی بسپاریده (پلیمریزه) شده و به نوعی کاوچوی مصنوعی به نام «نوپرن» تبدیل می شود.

میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
نویسنده 3 سال قبل
0

نمیدونم به خداا

برای پاسخ کلیک کنید